Očista pleti

Celou zimu byla naše pokožka jako z alabastru a na jaře, kdy už se nemusíme tolik halit, začne se objevovat vyrážka. Jak je to možné? Asi na nás nechala stopy zima, vánoční přejídání a nedostatek pohybu. Tělo se prostě zaneřádilo škodlivými látkami, a právě na jaře se jich potřebuje zbavit. Je tedy potřeba tělo detoxikovat. A můžeme začít hned ráno tím, že si dáme vodu s citrónem, která nám nastartuje zažívání a detoxikuje žaludek. Paradoxně i sníží kyselost organismu.
maska na obličeji
–         Čtvrt litru vody se nechá přejít varem.
–         Vychladí se na třicet sedm stupňů.
–         Vymačká se do ní středně velký citrón.
–         Hned se vypije.
Snídani si dejte až za dvacet minut.

S pletí spolupracuje celé tělo

Je potřeba podpořit činnost střev, slinivky a jater. Na to použijeme bylinky. Osvědčily se 
o   kopretina
o   řimbaba
o   pýr
o   dub
o   olše
o   borůvka
o   ostropestřec
o   jalovec.

Velice důležité je odlehčit jídelníček a obohatit stravu o důležité minerály a vitamíny.Je tedy dobré mít v jídelníčku játra, ryby, ořechy, listovou zeleninu, celozrnné obiloviny, dýňová i slunečnicová semínka, červenou řepu a med. Které vitamíny právě po zimě Vaší pleti chybí nejvíce?

Vitamín A– pleť se bez něho zdá unavená a starší. Je potřeba ji omladit.
Vitamín C– vypadá jako by byla bez života? Projasněte ji.
Vitamín E– nelíbí se Vám různé kožní projevy? Tento vitamín Vaši pleť zklidní. Jestliže chcete pro svůj mladistvý vzhled udělat ještě o něco více, můžete si dopřát pleťovou masku. Jen je potřeba ji umět dobře používat, aby nám udělala tu správnou službu.
–         Před nanesením masky pleť pečlivě odlíčit a vyčistit.
–         Pak si dát teplou koupel nebo sprchu. Teplá voda a pára otevírá póry a aktivní látky se tak lépe dostanou do kůže.
dívka s jablkem
V případě, že to výrobce doporučuje, vyhněte se citlivým partiím kolem očí a úst.Pokud používáte regenerační a proti vráskové přípravky, dopřejte tento luxus i Vašemu dekoltu a krku.